Home » blog

In the spotlight, Amethist!

Amethist is een violette variëteit van het mineraal kwarts en is de bekendste steen uit de kwartsgroep. Het is de geboortesteen van februari maar hoort ook thuis bij  de sterrenbeelden vissen en waterman.

De naam is afkomstig van Oudgrieks ἀμέθυστος (amethustos). Amethist was reeds bekend bij de Egyptenaren, Etrusken en Romeinen. De romein Plinius de Oudere heeft de steen ook omschreven in zijn teksten.

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Groene amethist ontstaat door verhitting van paarse amethist en heet prasioliet

Amethist was het symbool van de geliefden, de steen van matigheid en een beschermer. Er wordt gezegd dat amethist een beschermende en zuiverende werking heeft en dat amethist dronkenschap zou verdrijven. Men nam aan dat de Griekse naam "tegen de roes" zou betekenen dat wijn die gedronken wordt uit een beker vervaardigd uit amethist men niet dronken zou kunnen worden. *hik*

 

Sunnakind verwerkt amethist onder andere in onze chakra sieraden als kruinchakra en ook in onze armbanden met gehamerd zilver.

Lees meer »

In the spotlights, Lavasteen!

Het woord 'lava' komt oorspronkelijk uit de italiaanse taal, en is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord labes dat duidt op het glijden of schuiven van de lava.

Lava is gesmolten gesteente en wanneer deze weer afkoelt en hard wordt krijg je lavasteen, een poreuze steen die vaak zwart van kleur is maar ook bruin komt van nature voort. De gekleurde lavastenen die sunnakind gebruikt zijn electroplated, niet geverfd. Electroplating is een techniek waarbij elektriciteit wordt gebruikt om de kleur te laten hechten aan de stenen. 

Omdat de lavastenen poreus zijn kunnen deze heel goed gebruikt worden in diffuser/aromatherapie sieraden, zoals armbanden en kettingen. 1 of 2 druppels van je favoriete etherische olie op de kraal druppelen en door de warme huid wordt deze geur langzaam 

Van lavasteen wordt gezegd dat deze de energie van vuur en aarde in zich verenigt waarbij de aardse energie de energie van vuur een beetje tempert. Deze steen staat voor wilskracht, moed , sterkte en volhardendheid.

Lees meer »

In the spotlights, granaatsteen!

Regelmatig zal ik een edelsteen in het zonnetje zetten en de eerste die aan bod komt is de geboortesteen van januari: Granaatsteen!

Granaatsteen is zeker een favoriet van mij, vooral in combinatie met zilver komt de kleur echt tot zijn recht. Heeft een klassieke en elegante uitstraling

De naam "granaat" is afkomstig van het Latijnse woord granatus, en refereert aan malum garanatum (granaatappel) een plant met rode zaden die lijken op veel gevonden granaatkristallen.

De meest voorkomende kleur is donkerrood maar granaatstenen zijn in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt -en de naam suggereert- niet altijd rood, maar kunnen paars, rood, oranje, geel, groen, bruin, zwart of kleurloos zijn.

In 1998 werd in Bekily, Madagaskar, voor het eerst een blauw-roze granaat gevonden. Deze variant geldt als zeer zeldzaam.

Naast het feit dat de granaatsteen bekend staat als de geboortesteen van Januari wordt er van de steen gezegd dat deze kracht en energie geeft en staat voor doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme en levensvreugde, een hele fijne opkikker dus in een doorgaans koude en druilerige maand.

Lees meer »

Nieuw jaar, nieuwe dingen

Gelukkig nieuwjaar iedereen!
Heb je nog goede voornemens?

Ik ben er zelf nooit zo goed in dus echte voornemens heb ik al jaren niet meer maar de eerste week van januari is altijd wel een mooi punt om stil te staan en te kijken wat er gebeurt is het afgelopen jaar en waar ik naar toe wil komend jaar.
Afgelopen jaar is onder andere mijn dochter weer meerdere kledingmaten gegroeid (echt waar, wat eet dat kind? Pokon??) en ben ik begonnen met mijn eigen bedrijfje, zo spannend om van je hobby je werk proberen te maken.

En met het nieuwe jaar ook weer nieuwe de dingen.
De eerste beurs data zijn alweer gereserveerd (zie markten en evenementen), de eerste bestelling alweer de deur uit en een aantal offertes voor op maat gemaakte sieraden.
En zoveel ideeën voor nieuwe sieraden.
Deze maand zal in het teken staan van de aromatherapie met onder andere kleurrijke armbanden in combinatie met etherische oliën.
Maar ook in ontwikkeling, een kleine selectie ringen!
Wordt vervolgd dus.

Ik wens iedereen een mooi 2020. Dat je dromen waargemaakt mogen worden en dat geluk en positiviteit je tegemoet zullen komen.

Lees meer »

Website online!!

Eindelijk is die er dan!

De website staat online.
Inclusief webshop en deze blog waar ik leuke 'behind the scene' dingen laat zien.
Ook is het mogelijk om custom items te laten maken. Stuur rustig een berichtje voor de mogelijkheden.
Tot snel !
Zonnige groet, Sunnakind

Lees meer »