In the spotlights, granaatsteen!

Gepubliceerd op 22 januari 2020 om 21:44

Regelmatig zal ik een edelsteen in het zonnetje zetten en de eerste die aan bod komt is de geboortesteen van januari: Granaatsteen!

Granaatsteen is zeker een favoriet van mij, vooral in combinatie met zilver komt de kleur echt tot zijn recht. Heeft een klassieke en elegante uitstraling

De naam "granaat" is afkomstig van het Latijnse woord granatus, en refereert aan malum garanatum (granaatappel) een plant met rode zaden die lijken op veel gevonden granaatkristallen.

De meest voorkomende kleur is donkerrood maar granaatstenen zijn in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt -en de naam suggereert- niet altijd rood, maar kunnen paars, rood, oranje, geel, groen, bruin, zwart of kleurloos zijn.

In 1998 werd in Bekily, Madagaskar, voor het eerst een blauw-roze granaat gevonden. Deze variant geldt als zeer zeldzaam.

Naast het feit dat de granaatsteen bekend staat als de geboortesteen van Januari wordt er van de steen gezegd dat deze kracht en energie geeft en staat voor doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme en levensvreugde, een hele fijne opkikker dus in een doorgaans koude en druilerige maand.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.