In the spotlight, Amethist!

Gepubliceerd op 6 februari 2020 om 21:18

Amethist is een violette variëteit van het mineraal kwarts en is de bekendste steen uit de kwartsgroep. Het is de geboortesteen van februari maar hoort ook thuis bij  de sterrenbeelden vissen en waterman.

De naam is afkomstig van Oudgrieks ἀμέθυστος (amethustos). Amethist was reeds bekend bij de Egyptenaren, Etrusken en Romeinen. De romein Plinius de Oudere heeft de steen ook omschreven in zijn teksten.

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Groene amethist ontstaat door verhitting van paarse amethist en heet prasioliet

Amethist was het symbool van de geliefden, de steen van matigheid en een beschermer. Er wordt gezegd dat amethist een beschermende en zuiverende werking heeft en dat amethist dronkenschap zou verdrijven. Men nam aan dat de Griekse naam "tegen de roes" zou betekenen dat wijn die gedronken wordt uit een beker vervaardigd uit amethist men niet dronken zou kunnen worden. *hik*

 

Sunnakind verwerkt amethist onder andere in onze chakra sieraden als kruinchakra en ook in onze armbanden met gehamerd zilver.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.